wesela

Ślub to wydarzenie wyjątkowe i jedno z najważniejszych w życiu młodych ludzi. Od kilkunastu lat staramy się je uświetniać organizując dla Państwa przyjęcia. To co ma znaleźć się na stole zależne jest głównie od Waszej decyzji. Dla ułatwienia podjęcia jej przedstawiamy kilka propozycji, które najczęściej realizujemy. To oczywiście tylko przykłady na podstawie których można sobie ułożyć własną wersję. Menu może być uzupełnione o stół szwedzki lub kącik z wyrobami wiejskimi, a w sezonie letnim jeżeli warunki pozwalają można zorganizować przyjęcie w ogrodzie z menu grilowym.
 

Proponujemy:

 

WERSJA 1

Szampan. Chleb na przywitanie.
I DZIEŃ
Rosół z makaronem
Ziemniaki
-kotlety -kotlet szwajcar -devolaile -udka -szaszłyk
Dodatki
- buraczki -marchew -mizeria

Boeuf Strogonow lub paprykarz indyk.
- lody
Filet drobiowy + sos sł. kw. + ryż + pekińska
Barszcz + krokiet

II DZIEŃ 
Żurek + jajko + kiełbasa

ok. godz. 1600

1) Placki po węgiersku
2) Karczek duszony + kluski śląskie + kapusta zasmażana
3) Klopsiki lub leczo

 

                           Sałatka mieszana
                           Sałatka amerykańska
                           Sałatka jarzynowa

 

-śledzie w oleju i po węgiersku

-galaretki - półmiski chłopskie

-półmiski z wędliną

 

Ciasto na stoły + tort + tortowy do kawy
Paczki z ciastem
Napoje zimne i gorące + dodatki
owoce


WERSJA 2

Szampan. Chleb na przywitanie.

I DZIEŃ
Rosół z makaronem
Ziemniaki
-kotlety -kotlet szwajcar -devolaile -udka -filet
Dodatki
-buraczki -marchew -mizeria

Boeuf Strogonow lub paprykarz indyk.
- lody
Roladka z pieczarkami + risotto + pekińska
Barszcz + krokiet

II DZIEŃ
1) Placki po węgiersku
2) Karczek duszony + kluski śląskie + kapusta zasmażana
3) Klopsiki
                   Sałatka mieszana
                   Sałatka amerykańska
                   Sałatka jarzynowa
Śledzie w oleju
Śledzie po węgiersku
Galaretki
Półmiski z wędliną

 
Ciasto na stoły + tort + tortowy do kawy
Paczki z ciastem
Napoje zimne i gorące + dodatki
owoce

WERSJA 3
Szampan. Chleb na przywitanie


OBIAD:
Krem pieczarkowy + groszek ptysiowy
Ziemniaki

kotlet
roladka z pieczarkami
filet drobiowy
szwajcar
szaszłyk


Dodatki
- kapusta kiszona

- buraczki
- marchew
 
Kompot
Tort lub ambasador

DANIA GORĄCE:

 
I DZIEŃ
Boeuf Strogonow
           - lody z owocami i adwokatem
Udko + dufinki + pekińska
Barszcz + krokiet
 

II DZIEŃ
1. Żurek + jajko + kiełbasa
    Karczek duszony + kluski śląskie + kapusta czerwona
2. Szaszłyk + risotto + marchew
3. Bigos lub flaczki
 

ZIMNA ZASTAWA I i II dzień:
sałatka jarzynowa
sałatka amerykańska
sos tatarski
galaretki drobiowe
śledzie w oleju i po węgiersku
wędliny

Ciasto na stoły i do paczek
Chleb
Napoje zimne i gorące + dodatki
Owoce
 


WERSJA 4
Szampan. Chleb na przywitanie

OBIAD:
Rosół z makaronem
Ziemniaki
udko
szaszłyk
kotlet schabowy
devolaile
filet drobiowy


Dodatki
- kapusta biała
- marchew
- mizeria
Kompot
Tort lub ambasador

DANIA GORĄCE:

I DZIEŃ
Gulasz mięsno - jarzynowy
Szwajcar + frytki + pekińska
Barszcz + ptyś lub krokiet


II DZIEŃ
1. Kwaśnica + żeberko
    Placki po zbójnicku
2. Karczek duszony + kluski śląskie + wiosenna
3. Kotlet mielony, sos, kapusta zasmażana

ZIMNA ZASTAWA I i II dzień:
sałatka meksykańska
sałatka mieszana
sałatka z pory
galaretki wieprzowe
śledzie rolmopsy
wędliny

Ciasto na stoły i do paczek
Chleb
Napoje zimne i gorące + dodatki
Owoce

WERSJA 5
Szampan. Chleb na przywitanie

OBIAD:
Krem pieczarkowy + groszek ptysiowy
Krem z brokułów
Ziemniaki
kotlet
roladka z pieczarkami
filet drobiowy
szwajcar
szaszłyk


Dodatki
- kapusta kiszona

- buraczki
- marchew
 
Kompot
Tort lub ambasador

Boeuf Strogonow
              - lody z owocami i adwokatem
Udko + frytki + pekińska
Barszcz + krokiet lub pasztecik

ZIMNA ZASTAWA:
sałatka jarzynowa
sałatka amerykańska
sos tatarski
galaretki drobiowe
śledzie w oleju i po węgiersku
wędliny

Ciasto na stoły i do paczek
Chleb
Napoje zimne i gorące + dodatki
Owoce

WERSJA 6
Szampan. Chleb na przywitanie

OBIAD:
Rosół z makaronem
Ziemniaki
udko
roladka z pieczarkami
kotlet schabowy
devolaile
filet drobiowy


Dodatki
- kapusta czerwona
- marchew
- mizeria
 

Kompot
Tort lub ambasador

Paprykarz z indyka lub cielęcy
Szaszłyk + risotto + wiosenna + barszcz
Klopsiki w sosie pomidorowym lub pieczarkowym

ZIMNA ZASTAWA :
sałatka meksykańska
sałatka mieszana
sałatka z pory
galaretki wieprzowe
śledzie rolmopsy
wędliny

Ciasto na stoły i do paczek
Chleb
Napoje zimne i gorące + dodatki
Owoce

WERSJA 7

Szampan. Chleb na przywitanie

I DZIEŃ
Rosół z makaronem lub
Bulion węgierski
Bulion warzywny

Ziemniaki
kotlety
kotlet szwajcar
devolaile
udka
szaszłyk


Dodatki
- buraczki
- marchew
- mizeria

1. Boeuf Strogonow lub paprykarz indyk.
     - lody
2. Karczek duszony + kluski śląskie + kapusta czerwona
3. Barszcz + krokiet

II DZIEŃ
Żurek + jajko + kiełbasa
1) Placki po węgiersku
2) Eskalopki na grzance + sos własny + ryż biały + pekińska
3) Kwaśnica z żeberkiem


ZIMNA ZASTAWA
Sałatka mieszana
Sałatka amerykańska
Sałatka jarzynowa

Śledzie w oleju i po węgiersku
Galaretki
Półmiski z wędliną

Ciasto na stoły + tort + tortowy do kawy
Paczki z ciastem
Napoje zimne i gorące + dodatki
owoce

WERSJA 8

Szampan. Chleb na przywitanie

I DZIEŃ

Rosół z makaronem
Ziemniaki
kotlety
kotlet szwajcar
devolaile
udka
szaszłyk


Dodatki
- buraczki
- marchew
- mizeria

Gulasz z pieczarkami
     - lody
Galantyna drob. + sos + ryż biały + pekińska
Barszcz + krokiet

II DZIEŃ
Żurek + jajko + kiełbasa

ok. godz. 1600
1) Placki po węgiersku
2) Karczek duszony + kluski śląskie + kapusta zasmażana
3) Flaczki


ZIMNA ZASTAWA :
Sałatka mieszana
Sałatka amerykańska
Sałatka jarzynowa

Śledzie w oleju i po węgiersku
Galaretki drobiowe
Półmiski z wędliną

Ciasto na stoły + tort + tortowy do kawy
Paczki z ciastem
Napoje zimne i gorące + dodatki
owoce

WERSJA 9
Szampan. Chleb na przywitanie
II DZIEŃ

OBIAD:
Rosół z makaronem
Ziemniaki
kotlety
kotlet szwajcar
devolaile
udka
szaszłyk


Dodatki
- buraczki
- marchew
- mizeria

- Paprykarz z indyka
          - lody
- Filet drobiowy + sos sł. kw. + ryż + pekińska, barszcz
- Flaczki

II DZIEŃ
Żurek + jajko + kiełbasa
1) Karczek duszony + kluski śląskie + kapusta zasmażana
2) Rolada z pieczarkami + dufinki + wiosenna
3) Gołąbki w sosie pomidorowym

Sałatka mieszana
Sałatka amerykańska
Sałatka jarzynowa

Śledzie w oleju i po węgiersku
Galaretki
Półmiski z wędliną
Ryby w zalewie

Ciasto na stoły + tort + tortowy do kawy
Paczki z ciastem
Napoje zimne i gorące + dodatki
owoce

 


FIRMA GASTRONOMICZNA RAJ

Andrzej Stawiarski, 33-388 Gołkowice 95 a, tel./fax 0-18 446-32-53

raj@planty.pl

 

Biuro przyjmuje klientów w godzinach:

  • poniedziałek                   12.00 - 18.00
  • wtorek                              8.00 -  18.00
  • środa                                8.00 - 18.00
  • czwartek                          8.00 -  18.00

 

wypiek ciast i ciastek  *  organizacja imprez okolicznościowych

organizacja bankietów itp.